Hír: : Longinus
(Kategória: Dorama)
Küldte: Ariana
Wednesday 20 October 2010 - 16:55:39Háború dúl. A kórház egyetlen orvosa betegségben meghal. A nővér és a két őrkatona áthelyezésre készül, mikor titokzatos katonai osztag érkezik, egyiküket ugyanis megtámadta valami gyors, ismeretlen lény. A sebe súlyos, a nővér teszi a dolgát. A parancsnok a csapatához rendeli a kórházat védő két katonát, mert a küldetést mindenképpen végre kell hajtatni. Az ő feladatuk Longinus lándzsájának szállítása, amiről azt tartják, képes csodát tenni. És ha mindez nem lenne elég, feltűnik egy még náluk is titokzatosabb ember, aki közli velük, mind veszélyben vannak. Hogy miért? Mi lehet a lándzsa titka? Valóban képes-e csodára? Nézzétek meg, és megtudjátok.


Igyekeztem spoilermentesen írni ezt a pár sornyi ismertetőt, mivel azonban egy negyven perces kisfilmről van szó, elég sok mindent elmondtam belőle. A lényeget kivéve persze. De tényleg a cselekmény a lényeg? Szerintem nem. A film elgondolkoztat arról, milyen is az ember. Mit teszünk egymással, magunkkal, és a világgal körülöttünk.
Nem egy nehezen emészthető darab, akárcsak a legtöbb Kitamura-film. Azt hiszem, minél több művét nézem meg, annál inkább tetszik a munkássága.
Külön ajánlom azoknak, akik szeretik a jrockot, legfőképp pedig a Buck-tick zenekart. A filmben Atsushi Sakurai, a Buck-tick énekese játszik, az endinget is ő énekli.


Az ismertetőt írta: Ariana
Ezen hír származási helye: Sekai FanSub
( http://sekai.hu/news.php?extend.34 )