Hír: : Vampire Knight
(Kategória: Anime)
Küldte: Ariana
Thursday 12 November 2009 - 18:30:55
Vampire Knight


Eredeti cím: ヴァンパイア騎士 & ヴァンパイア騎士 Guilty
Átírt cím: Vampire Knight & Vampire Knight Guilty
Angol cím: Vampire Knight & Vampire Knight Guilty
Magyar címe: Vámpír Lovag & Vámpír Lovag - Bűnösök
Besorolás: dráma, romantikus, fantasy, shoujo
Kategória: TV
Epizódok száma: 13+13
Sugárzási idő: 2008. ápr. 7. – 2008. júl. 1. majd 2008. 10. -
Opening: "Futatsu no Kodou to Akai Tsumi (Two Beats and Red Sins)" by ON/OFF
Ending: "still doll" by Wakeshima Kanon [produced by MANA]
Opening2: "Rondo" by ON/OFF
Ending2: "Suna no O-shiro" by Kanon Wakeshima


A Cross Akadémia csak látszólag hétköznapi iskola. A magánsuli színfalai mögött ugyanis sötét titkok lapulnak. Nappal az emberek, éjjel viszont ember formájú szörnyetegek, vagyis vámpírok látogatják az épületet. Az iskola Cross igazgató ötlete volt, aki mindig is arról álmodott, hogy egy napon majd az emberek és a vámpírok békében élhetnek egymás mellett. Az esti tagozatosok titkának védelméért és a nappali tagozatosok nyugalmáért két diák – az igazgató nevelt gyerekei - Cross Yuki és Kiryuu Zero gondoskodik. Persze mindkettőjüknek megvannak a maguk titkai, múltbéli sebei, tikos vágyai, amikről a történet majd szépen lassan lehullajtja a fátylat. Többek között az esti tagozatosok vezetőjének Kuran Kanamenek a szerepe Yuuki életében…

Hino Matsuri nagyszerű mangájából, most végre elkészült a szintén ígéretesnek tűnő anime, ami remélhetőleg hűen fogja követni a manga izgalmas fonalát.

Az első rész nekem nem okozott csalódást, mind a minőség, grafika, mind a zene és szinkronok terén elnyerte a tetszésemet. Számomra külön élvezet volt Zerot végre Miyamoto Mamoru hangján megszólalni látni. De persze a többi szinkron is fantasztikus.

Az kezdő dal „Futatsu no Kodou to Akai Tsumi” szövegileg nagyon jó választás volt, míg az anime végén felcsendülő „still doll” főleg zeneileg tükrözi az anime néhol igen borongós hangulatát.

Aki szereti a vámpíros történeteket vagy Hino Matsuri műveit annak kötelező darab, de mindenki másnak is ajánlom, aki szereti a shoujo műfaj kicsit komolyabb szálait is fellebbentő műveit.


Az ismertetőt írta: Zedin
Ezen hír származási helye: Sekai FanSub
( http://sekai.hu/news.php?extend.28 )