Orthros no Inu

Friday 18 February 2011 - 16:50:24
„Ha meg lehetne változtatni a világot, arra egyedül Isten lenne képes? Ha az embereknek olyan erejük lehetne, mint Istennek, képesek lennénk megváltoztatni a világot? Csak egy kérdés merül fel. Hogy olyanok legyünk, mint Isten, arra csak egy mód van... Mégpedig, hogy ugyanolyan könyörtelenek legyünk, mint Isten.”

Két ember, két ellentétes személyiség, más célok, két különböző erő.
Aoi Ryosuke, a fiatal középiskolai tanár, képes egyetlen érintésével ölni. Ettől a képességtől ő szenved a legjobban, hiszen bár ő senkit sem akar bántani, a körülmények mégis rákényszerítik. És az események megváltoztatják az eddigi életét. Válaszokat keres, próbálja elkerülni, hogy ebben a kemény világban másoknak ártson. Elkerülheti-e az elkerülhetetlent? Képes-e megakadályozni, hogy miatta emberek haljanak meg?
Ryuzaki Shinji, az életfogytigtalanra ítélt, veszélyesnek tartott bűnöző egyetlen érintése elég, hogy meggyógyítson bármilyen sebet vagy betegséget. Valóban áldás ez a képesség? Jó emberhez került ez az adottság? Hogyan használja az erejét? Képes-e másokon segíteni vele? Milyen célok vezérlik?
Természetesen a rendőrség mindkettejük nyomába ered. Egy szökött bűnöző és egy másik gyilkos. Két törvényen kívüli ember, akiket a nyomozó, Hasebe Nagisa minden erejével üldöz. De vajon jó nyomon jár? Ami ellen harcol, az valóban a rossz? A két férfi a rossz, vagy az őket körülvevő társadalom?
Érdekes témát feszeget ez a dorama. Tele van misztikával, emberi érzésekkel, fájdalommal. Valóban jól járnánk, ha ilyen képességgel áldott/átkozott volna meg minket a sors?
Az angyal az Ördög kezével… és az ördög az Isten kezével. Kinek van igaza? Ki használja megfelelően az erejét? Melyikük… a jó? Mit jelent a „jó” és a „rossz”?
A sorozat hűen mutatja be, milyen mohóak és önzőek az emberek. Ha valami különleges, mindig maguknak akarják. Manipulálni, hatalmat szerezni… Valóban ennyire romlott az ember? Túlélik-e az érzelmek és a morál az ilyen gondolkodást? Képesek-e ők ketten megállni a helyüket a világban, és elkerülni, hogy az emberek a saját céljaikra használják fel őket?
Nos, nézzétek meg, és kiderül.

Első látásra szerelem volt ez a sorozat. A három főszereplő (Takizawa Hideaki, Nishikido Ryo, Mizukawa Asami) remekül játszik. Három nagyszerű színész egy nagyszerű történetben. Komolyan, én csak ajánlani fogom. Kihagyhatatlan.
email valakinek  Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban