10 Nov : 05:10 posted by Ariana  Comments: 14Gokusen Live 1.


[size]Az első dorama, amit láttam. Egy amv alapján fertőződtem meg azzal a gondolattal, hogy ezt nekem látnom kell. Mondanom sem kell, nem bírtam ki, hogy pár napon belül meg ne szerezzem, de aki ismeri, annak érhető ez a heves reakció.
Röviden jellemezve: kidolgozott karakterek, hihetetlen jó szereposztás, repkedő poénok, a hangulatnak megfelelő zene, nagyon jó alap sztori – vagyis minden, ami kell. Kihagyhatatlan!

A sztori röviden:
Yamaguchi Kumiko nagy álma, hogy tanárnő legyen, mint az apja, akit édesanyjával együtt kiskorában elveszített. Végül sikerül elhelyezkednie egy fiúiskolában (Shirokin Gakuen), matematika tanárként. Már a bemutatkozásnál mindenki furcsán néz, ugyanis a fiatal pályakezdő tanár néninek odaadták a legrosszabb osztályt. Ő azonban nem hátrál meg, és gatyába rázza a mások szerint kezelhetetlen srácokat., akik legkevésbé matekot tanulnak tőle. Az osztályát tűzzel vassal védő Yankumi (ezt az becenevet kapta a fiúktól) az életre neveli a srácokat, akik rengeteget tanulnak tőle a barátságról, a kitartásról, és arról, hogy mindenkiben van valami értékes. És ne felejtsük el megemlíteni, hogy a tanárnő nagyon idióta, fut kinézett Rómeója után, és bizony az agyára tud menni az osztálynak az ötleteivel. Mindent egybevetve egy hihetetlen poénforrás, és egy nagyon jó ember.
Yankuminak azonban van egy nagyon „aprócska” titka, aminek nem szabad kiderülnie: ő a várt következő feje az Oedo yakuza családnak. Nagyapja ugyanis a 3. generáció, és egyetlen unokája révén ő a várományosa az egész bandának. Nem is nagyon van gondban, mikor a fiúkat egy-egy banda karmaiból kell kirángatni. Csak kibontja a haját, leveszi a szemüvegét, felvesz egy csúnya tekintetet, és elkezd verekedni. Onnantól pedig a rosszfiúknak kuss… ^^
Az osztály fejének, Shinnek azonban egyre gyanúsabb lesz a tanárnő, és nem nyugszik, míg utána nem jár a dolgoknak. Tegyük hozzá, imádjuk Shint, tipikusan az a karakter, aki akkor szól, mikor kell, akkor van ott, mikor szükség van rá, hihetetlenül jóképű, és még okos is. Egyszóval, egy isteni fiúka. ^^
Vigyázat: függőséget okoz!


Igen, ott van a kép sarkában, hogy SARS. Az az angol fansub neve, az ő feliratukból készült a fordítás.

email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Theme by Free-Source.Net