10 Nov : 05:32 posted by Ariana  Comments: 4

Egy misztikus szerelmi dráma, amelybe első látásra beleszerettem. Igazság szerint sokáig tudnék róla áradozni megállás nélkül, de ez most nem az a terep. Elég csak annyi, hogy imádom…
Misztikus szerelmi drámát mondtam? Igen, ez az én besorolásom, a hivatalost nem ismerem, de annyira nem is érdekel. Sosem voltam a műfajok rabja. Elvégre az a lényeg, hogy nem sok film volt még, ami ennyire a képernyőre tapasztott volna. Szóval szülői lecseszéseket, és úgy egyébként a külvilág minden ingerét figyelmen kívül hagyva, megbűvölten függesztettem szeme a képernyőre….


A sztori röviden:

Lássuk csak… igazság szerint alig lehet róla mondani valamit spoiler nélkül. Szóval: SPOILER!
Adott egy lány, a 19 éves Mizuki (Kuriyama Chiaki ), aki saját születésnapján tudja meg, hogy a barátja (Narimiya Hiroki) megcsalja. Természetes, hogy kissé feldúltan elrohan, és hazafelé sétálva, egy ismerős dallamot követve rábukkan arra a házra, amelyet álmaiban már sokszor látott. És csodák csodájára – álmaival ellentétben-, a ház nyitva. Benn pedig egy férfit talál, gitárral, ahogy azt a dallamot játssza, amit ő gyermekkora óta ismer, mégis azt mondja, hogy neki írta. A férfi (Hyde) Adamként mutatkozik be, de egész személyét köd lengi körül…
Mizuki hadilábon áll a családjával, így egy pár napot Adamnál tölt, de a férfi egyszer csak eltűnik… telefonon pedig azt mondja neki, vele mehet, ha megtesz valami, mielőtt elfogy a hold. Mizuki rohan hozzá, és a járdán épp indul meg a férfi felé, mikor volt barátja utána ordít… és az autó már nem tud megállni….
És innen kezdődnek ám a misztikus események…


Összegezve pedig: egyszerűen isteni ez a film! *hülye fangirl üzemmód kikapcs* Szóval, kissé tárgyilagosabban: a hangulata egyszerűen magával ragadja az embert. Mintha valami misztikus lassúság uralná az egészet, nekem legalábbis valami ilyesmi érzésem támadt. A zene remekül illik, a főcímdal (Hyde: The Cape Of Storms) pedig egyszerűen… *keresi, de nem találja rá a megfelelő szavakat*.
Szerintem kihagyhatatlan!


email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Theme by Free-Source.Net