Fórumok

Sekai FanSub :: Fórumok :: Sekai Fansub :: Csevegő
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Doramák
Oldal:   <<        >>  
Moderátorok: Zedin, Ariana, Eve T. Snape
Szerző Üzenet
iklil
Mon Jul 04 2011, 11:49PM

Regisztrált tag #1608
Regisztrált: Sat Jan 08 2011, 06:12PM
Üzenetek: 128
Már a 10 résznél tartok. Először éreztem azt a film nézése közben, hogy határozottan komoly és elszomorító fordulat van benne. Ez a film nyugodtan vehetne egy drámai fordulatot is. Bár mindig oldódik ez a szomorú feszültség, de a nézőben nyomot hagy. Amit még meg kell jegyeznem, ezt a filmet megint a kiváló női szerepelők viszik a hátukon. A féri alakítások is jók, de átlagosak. Az a gyanúm, hogy ezeknek a filmeknek nők írják a forgató könyvet. Nem tudom elképzelni, hogy egy férfi így látná a nők sorsát, amiről végül is a film szól. Tévednék?
Vissza az elejére
Ariana
Tue Jul 05 2011, 07:23AM

Regisztrált tag #2
Regisztrált: Tue Nov 10 2009, 01:51AM
Üzenetek: 160
Én valahol szerencsésnek tartom, hogy nem annyira drámai, mint sok koreai sorozat. Remekül ötvözi a gyenge drámai fordulatokat a sok vicces jelenettel, bár tény, hogy valami hiányérzete van az embernek végig. Bár én a végén éreztem inkább, hogy nem kaptam azt a mélységet, amit az e lején vártam. Ettől függetlenül nagyon szerettem ezt a sorozatot
Egyébként nagyon sok párkeresési probléma Korea társadami berendezkedésében gyökerezik. Még mindig sok az eldöntött házasság, a szülő mindenbe beleszólnak. Én ezt nem bírnám, nekem túl európai szabad felfogásom van, hogy ezt teljesen megértsem. Dehát ízlések és pofonok, országok és szokások.
Vissza az elejére
iklil
Fri Jul 08 2011, 10:40PM

Regisztrált tag #1608
Regisztrált: Sat Jan 08 2011, 06:12PM
Üzenetek: 128
A filmsorozat végére értem. Valóban a vége nem egy happy and, de talán így valóságosabbnak tűnhet. Meg kell abban változtatnom saját korábbi gondolatom, ahol a My Girl sorozathoz hasonlítottam, ez valóban más (talán, ha csoportosíthatóak a sorozatok, egy kategóriába tartoznak). Azt az állításom viszont fenntartom, hogy a főszereplő nő kiváló. Úgy döntöttem, hogy valamelyik másik filmében is megnézem, mert így talán másik oldaláról is megismerhetem. A film nem leplezi el azt a társadalmi megosztottságot szegények és gazdagok között, amit mi itt Európában már talán kevésbé ismerünk, bár jelen volt korábban, akár itt Magyarországon is (és a jelen körülmények között még akár vissza is térhet).
Vissza az elejére
iklil
Sun Jul 10 2011, 05:01PM

Regisztrált tag #1608
Regisztrált: Sat Jan 08 2011, 06:12PM
Üzenetek: 128
Éreztem én, hogy ez a Kim Sun Ah jó színésznő, de most úgy érzem meg is bizonyosodtam róla. Ellátogattam a honlapjára és megnéztem más filmjének előzetesét. A fenét kövér ez a nő. Még annyira sem, mint a Kim Sam Soon szerepben láttam. Ezt vajon hogy csinálta? Képes lett volna felszedni pár kilót? Mondjuk volt már precedens, hogy színész változatott a súlyán a szerep érdekében (például „A zongorista” című Polanski filmben szereplő főhőst alakító Adrian Brody lefogyott, hogy a szerepét tökéletesebben játssza el ). Vissza Kim Sun Ah –ra, van egy új filmje „Scent of a Woman”, melyet szívesen megnéznék. Segíthetnétek, hátha közösen gyorsabban megtalálhatnánk, mert még nagyon friss.

[ Módosítva Sun Mar 18 2012, 11:05PM ]
Vissza az elejére
iklil
Tue Jul 12 2011, 06:24PM

Regisztrált tag #1608
Regisztrált: Sat Jan 08 2011, 06:12PM
Üzenetek: 128
Egy új (régi) sorozatba keveredtem bele. Ez a Tatta Hitotsu no Koi (hű de nehéz leírni, mert nem ismerem a nyelvet). Azért régi számomra, mert már láttam. Hogy mért nézem újra? Legyen az elég, hogy nem magamért.
Egy japán szerelmes film. A főszereplők nagyon fiatalok. Ebben a sorozatban, véleményem szerint, a férfi főszerepet játszó Kamenashi Kazuya alakítása viszi a történetet. Persze nagyon hálás szerep, hiszen egy korához viszonyítva érettebb férfit kell alakítania. Ez biztos megdobogtatja sok hölgy szívét. A külsejét tekintve szép, vagy átlagos nem tisztem eldönteni. A hölgyekre bízom. Kazuya-t láttam már más sorozatban is (például Sapuri). Alakítása és gesztusai sajátosak és ismétlődnek. Biztos alakulni fog ez még a korral, ha még a pályán marad.
A történet szép. A film zenéje magával ragadó (engem a Titanic zenéjére emlékeztet, de bevallom, botfüleim vannak). Igazán ajánlom mindenkinek. Kívánom, hogy így vagy úgy, de mindenki átélje egy boldog szerelem érzését az életében, mint a film főhősei.
A romantikus műfajból, úgy érzem, váltanom kell. Kezd ez túl sok lenni számomra (mint az édesség, ami egy mennyiség után émelyítő). Körül nézek más filmek felé, de ha ajánltok valamit, szívesen veszem.


[ Módosítva Sun Mar 18 2012, 11:06PM ]
Vissza az elejére
Ariana
Tue Jul 12 2011, 09:04PM

Regisztrált tag #2
Regisztrált: Tue Nov 10 2009, 01:51AM
Üzenetek: 160
Nézz valami vicceset
Vagy ha dráma, természetfeletti: Orthos no inu, Jigoku Shoujo. Mindkettőt ajánlom, mert nagyon jók, és érdekes kérdéseket vetnek fel.
Ha pedig nem a miénk, akkor Kurosagi, Maou, Nobuta... folytathatnám
nézz szét doramasukin, van fent egy rakat ismertető
Vissza az elejére
iklil
Sat Jul 16 2011, 11:53AM

Regisztrált tag #1608
Regisztrált: Sat Jan 08 2011, 06:12PM
Üzenetek: 128
Ryusei no kizuna – ezt a filmet néztem meg. A véleményem szándékosan a fórumon helyezem el, talán ad alkalmat vitára. Nem akarom elvenni mások kedvét a filmtől, de számomra teljes csőd ez a sorozat. Kriminek gyenge, romantikának szintén és még nevetni sem tudtam rajta. Ezt a filmet csak „pörgetve” tudtam elviselni. Pedig voltak benne ismert színészek, kedves arcok, de dög unalom. Majdnem minden rész úgy kezdődik, hogy az alap történet összefoglalásra kerül. Gondolom azoknak jó ez, akik a filmsorozatnak ezen a részénél kapcsolódnak be. Sajnos az előzetesre egy csomó idő megy el. Bármilyen kritikát elfogadok tőletek. Lehet, hogy bennem volt a baj?

[ Módosítva Sun Mar 18 2012, 11:06PM ]
Vissza az elejére
iklil
Thu Aug 18 2011, 10:12PM

Regisztrált tag #1608
Regisztrált: Sat Jan 08 2011, 06:12PM
Üzenetek: 128
Gondoltam, megosztom veletek a legújabb élményemet egy koreai sorozattal kapcsolatban. Már megint „bűnbe” estem és vesztemre egy jó filmbe botlottam. A bűnbeesést úgy értem, hogy egy romantikus filmbe kezdtem, pedig már szerettem volna felhagyni ezzel a stílussal (nem való ez már nekem ). Nos a Mary Stayed Out All Night című doramáról van szó. Nagyon jó a szereposztás. A női főszereplő Moon Geun Young . Vele először a Painter of the wind című sorozatban találkoztam, ahol egy fiatal festőt alakított, akiről a történetből derül ki, hogy valójában egy fiatal bájos nő. Nekem nagyon tetszett már abban a sorozatban is, mert végig szinte férfi szerepbe bújik, de kivillan a nő mögüle. Esetleg nézzétek meg ti is. Vissza a Mary sorozatra. A férfi szereplő Jang Geun Suk, akit most látok először, de nagyon jónak találtam. A férfi szereplőkkel mindig kritikusabb vagyok, mert gyakran a női szereplők viszik a vállukon sikerre a filmeket (szerintem). Férfi főhősünk egy rocker, akinek nagyon fülbemászó zenéi vannak. Nem akarok mindent elárulni, mert talán ti is megnéznétek. Én ajánlom.

[ Módosítva Sun Mar 18 2012, 11:07PM ]
Vissza az elejére
iklil
Sat Aug 20 2011, 10:58AM

Regisztrált tag #1608
Regisztrált: Sat Jan 08 2011, 06:12PM
Üzenetek: 128
Pár gondolat a „Marry ma” filmhez. A közepénél járok, és ahogy az lenni szokott (tapasztalatom szerint), egy kicsit lelassultak a történetek. Nem mondom, hogy unalmas, csak lassúbb. Mit is akartam még írni… Ja, a betétdalok nekem tetszenek. A történet egy dorama film elkészítésének a történetét is elénk tárja. A film nézői hirtelen azt veszik észre, hogy ennek a filmnek a készítése az egyik témája magának a filmnek is (egy tükör, melyből a film készítése is sejlik). Igaz, humorosan, de azt is sejteti, hogy azért nem fenékig tejföl ez a munka. Sajnos rohannom kell.. Folyt köv.

[ Módosítva Sun Mar 18 2012, 11:09PM ]
Vissza az elejére
Ariana
Sat Aug 20 2011, 11:23AM

Regisztrált tag #2
Regisztrált: Tue Nov 10 2009, 01:51AM
Üzenetek: 160
Én kezdek megint a művészfilmekre rákapni, találtam pár Kitamura-filmet, így várható, hogy azokat is előbb-utóbb megosztom veletek. Bár némelyik még nálam is kiveri a biztosítékot, azért továbbra is rajongok értük
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System