Sekai Fansub
„Ha meg lehetne változtatni a világot, arra egyedül Isten lenne képes? Ha az embereknek olyan erejük lehetne, mint Istennek, képesek lennénk megváltoztatni a világot? Csak egy kérdés merül fel. Hogy olyanok legyünk, mint Isten, arra csak egy mód van... Mégpedig, hogy ugyanolyan könyörtelenek legyünk, mint Isten.”

Két ember, két ellentétes személyiség, más célok, két különböző erő.
Aoi Ryosuke, a fiatal középiskolai tanár, képes egyetlen érintésével ölni. Ettől a képességtől ő szenved a legjobban, hiszen bár ő senkit sem akar bántani, a körülmények mégis rákényszerítik. És az események megváltoztatják az eddigi életét. Válaszokat keres, próbálja elkerülni, hogy ebben a kemény világban másoknak ártson. Elkerülheti-e az elkerülhetetlent? Képes-e megakadályozni, hogy miatta emberek haljanak meg?
Ryuzaki Shinji, az életfogytigtalanra ítélt, veszélyesnek tartott bűnöző egyetlen érintése elég, hogy meggyógyítson bármilyen sebet vagy betegséget. Valóban áldás ez a képesség? Jó emberhez került ez az adottság? Hogyan használja az erejét? Képes-e másokon segíteni vele? Milyen célok vezérlik?
Természetesen a rendőrség mindkettejük nyomába ered. Egy szökött bűnöző és egy másik gyilkos. Két törvényen kívüli ember, akiket a nyomozó, Hasebe Nagisa minden erejével üldöz. De vajon jó nyomon jár? Ami ellen harcol, az valóban a rossz? A két férfi a rossz, vagy az őket körülvevő társadalom?
Érdekes témát feszeget ez a dorama. Tele van misztikával, emberi érzésekkel, fájdalommal. Valóban jól járnánk, ha ilyen képességgel áldott/átkozott volna meg minket a sors?
Az angyal az Ördög kezével… és az ördög az Isten kezével. Kinek van igaza? Ki használja megfelelően az erejét? Melyikük… a jó? Mit jelent a „jó” és a „rossz”?
A sorozat hűen mutatja be, milyen mohóak és önzőek az emberek. Ha valami különleges, mindig maguknak akarják. Manipulálni, hatalmat szerezni… Valóban ennyire romlott az ember? Túlélik-e az érzelmek és a morál az ilyen gondolkodást? Képesek-e ők ketten megállni a helyüket a világban, és elkerülni, hogy az emberek a saját céljaikra használják fel őket?
Nos, nézzétek meg, és kiderül.

Első látásra szerelem volt ez a sorozat. A három főszereplő (Takizawa Hideaki, Nishikido Ryo, Mizukawa Asami) remekül játszik. Három nagyszerű színész egy nagyszerű történetben. Komolyan, én csak ajánlani fogom. Kihagyhatatlan.
Írta: Ariana - Friday 18 February 2011 - 16:50:24 Hozzászólás: 10

Hozzászólás

Orthros no Inu boszi69 13 Jun : 20:00 Válasz erre
Hozzászólás: 7

Regisztrált: 25 Apr : 20:33
Köszike már nagyon vártam az 1 rész is nagyon izgi volt remélem a többi is hasonló lesz. Köszönöm a munkátokat.:D!amazed:p


Orthros no Inu b-chan 01 Jul : 18:26 Válasz erre
Hozzászólás: 2

Regisztrált: 02 Apr : 16:36
Köszi szépen a részt, izgalmasan indul! Már töltöm is a másodikat!


Orthros no Inu boszi69 31 Jul : 20:11 Válasz erre
Hozzászólás: 7

Regisztrált: 25 Apr : 20:33
Köszike a 3. részt már töltöm is. Köszönöm a munkátokatOrthros no Inu Eiji 31 Jul : 21:02 Válasz erre
Hozzászólás: 7

Regisztrált: 24 Feb : 23:49
Köszi, már láttam rawwal, de a felirattal is nagyon élmény.


Orthros no Inu Arina 01 Aug : 02:11 Válasz erre
Hozzászólás: 8

Regisztrált: 14 May : 23:13
Köszi az újabb részt, jó kis dorama


Orthros no Inu Penelope122412 24 Aug : 22:28 Válasz erre
Hozzászólás: 3

Regisztrált: 25 Apr : 21:29
Ahogy olvasom nagyon ígéretes sorozatnak hangzik. Már annak is nagyon örülök, hogy van valaki, aki fordítja. Meg is nézem ezt a három részt-ezekért is nagyon hálás vagyok-majd lehet, hogy angolul folytatom.
Köszönöm!!!!!!!!!!!!! ")

Alexandra


Orthros no Inu Penelope122412 26 Aug : 00:34 Válasz erre
Hozzászólás: 3

Regisztrált: 25 Apr : 21:29
Habár igyekszem kivárni, hogy magyarul nézhessem, lehet hogy ha majd belekezdek, félek, hogy nem tudom majd abbahagyni xD...vagy addig nem kezdek bele, amíg teljesen magyar f.-os nem lesz...Lehet, hogy kivárom. Addig úgy is meg akartam nézni egy sorit, amit úgyis csak angolul tudok (van pár ilyen)

Alexandra


Orthros no Inu BlackAngel 01 Oct : 23:50 Válasz erre
Hozzászólás: 31

Regisztrált: 10 Sep : 11:38
Tetszetős a sztori, kezdem is szedni Köszönöm a feliratot!


Orthros no Inu beatrix51 08 May : 18:37 Válasz erre
Hozzászólás: 4

Regisztrált: 24 Nov : 17:25
Nagyon érdekes volt a film.Sok-sok igazság volt benne.Sokféle ember van, nem mindig a megfelelő helyen, sok az önző, mohó. Az ismertető teljesen és jól elmondja a film lényegét., nem tudnám jobban leírni. Nagyon örülök, hogy megnézhettem és magyarul is érthettem. Valóban ketten megtalálták a helyes utat egymásnak segítve és egymást is megtalálva az őket kihasználni akarók elől. A világ egyensúlyban van. Köszönöm a fordítás sok munkáját.


Orthros no Inu iklil 17 May : 19:42 Válasz erre
Hozzászólás: 14

Regisztrált: 08 Jan : 18:12
Ma ez a legutolsó japán sorozat, amelyiket megnéztem. Talán furcsa, gyakran láttam itt kirakva, de másutt figyeltem fel rá. Magyar felirattal, Ariana fordítását választottam. A történet tetszett. Volt benne lendület, mondanivaló és a színészek is jók. Köszönöm a magyar feliratot és ajánlom a sorozatot másoknak is.;)Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz